Promocje

Cena regularna: 5,00 zł

Najniższa cena: 5,00 zł
szt.
Koszulka ks. Popiełuszko "Zło dobrem zwyciężaj"

39,90 zł

Cena regularna: 49,90 zł

Najniższa cena: 39,90 zł
Koszulka ks. Popiełuszko "Solidarność"

39,90 zł

Cena regularna: 49,90 zł

Najniższa cena: 49,90 zł
Produkt dnia
Producenci
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Dwupak: Książka "CO ROBIĆ? Jak żyć w obliczu upadku Europy" David Engels oraz „Lwy nadchodzą. Jak obronić chrześcijańską Europę?” Vladimír Palko

Dostępność: brak towaru
Cena: 69,90 zł 69.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Autor: David Engels

Tytuł: Książka "CO ROBIĆ? Jak żyć w obliczu upadku Europy" David Engels

Wydawnictwo: TYSOL sp. z o.o.

Data premiery: 2022

ISBN: 978-83-963709-0-7

Format: 155x235

Liczba stron: 116

Okładka: miękka, lakierowana

Cena detaliczna: 39,90 zł

David Engels w Co robić? sformułował praktyczne zalecenia dla ludzi, których nazywa „ostatnimi obywatelami Zachodu”. Będą oni mieli zadanie ocalenia zachodniego dziedzictwa w okresie nadciągających wstrząsów, aby w odpowiednim czasie mogło się ono rozwinąć na nowo.

Niniejszy tom nie jest poradnikiem dla ludzi, którzy w obliczu nadchodzących wydarzeń troszczą się przede wszystkim o bezpieczeństwo osobiste lub o bezpieczeństwo swojego mienia, lecz książką dla tych, którzy żyją dla czegoś większego od nich samych. Ludzie ci uważali się we wszystkich okresach za „zbiorowych spadkobierców różnych wspaniałych i rzadkich dóbr” i pilnowali ich także podczas kryzysów, aby przekazać je swoim dzieciom. W działaniu kierują się przede wszystkim miłością i postrzegają jednostkę „jako ogniwo nieprzerwanego łańcucha dawania i brania”.

David Engels (ur.1979) jest profesorem historii starożytnej na Université Libre de Bruxelles (ULB). W 2018 roku przeniósł się do Polski, gdzie pracuje jako główny analityk w Instytucie Zachodnim. Autor licznych książek i opracowań z zakresu historii, filozofii i konserwatyzmu, znany jest przede wszystkim z książki „Na drodze do imperium”, (Paryż 2013/Poznań 2022), porównującej kryzys UE do upadku Republiki Rzymskiej w I wieku p.n.e.

Autor: Vladimír Palko

Tytuł: Lwy nadchodzą. Jak obronić chrześcijańską Europę?

Wydawnictwo: Patria Media & Tysol Sp. z o.o., Gdańsk 2019

Data premiery: 8 maja 2019 r.

ISBN: ISBN 978-83-938888-9-4 (Patria Media), ISBN 978-83-931399-8-9 (Tysol Sp. z o.o.)

Format: 155 x 235 mm

Liczba stron: 500

Okładka: miękka ze skrzydełkami

Cena detaliczna: 39,90 zł

Czy komunizm narodził się w Brukseli? Jak byli komuniści robią kariery w Unii Europejskiej? Aborcja i eutanazja przeciw rodzinom.

Walka płci zamiast walki klas! Tyrania gender, czyli jak niszczy się prawa człowieka.

Wszechwładza sądów! Dlaczego sądy zastępują parlamenty?

Jak przebiega prześladowanie chrześcijan w Europie i w USA? Kto reprezentuje katolików w Europie?

Na te pytania odpowiada Vladimír Palko, były minister spraw wewnętrznych Słowacji, jeden z liderów chrześcijańskiej opinii publicznej w Europie. Palko obnaża mroczne kulisy instytucji unijnych, przedstawia nieznane fakty z wojny kulturowej i ujawnia przebiegłe mechanizmy niszczenia chrześcijańskiej kultury. Przeczytaj, aby zatrzymać cywilizacyjną katastrofę!

Vladimír Palko (ur. 1957 r.) – słowacki naukowiec, były polityk. Studiował matematykę na Uniwersytecie Komeńskiego w Bratysławie. Przez wiele lat brał udział w życiu publicznym. Był wicedyrektorem czechosłowackiej agencji wywiadowczej FBIS (1991–1992), ministrem spraw wewnętrznych Słowacji (2001–2006) i posłem do słowackiego parlamentu (1998–2010). Były wiceprzewodniczący Ruchu Chrześcijańsko-Demokratycznego (KDH) i przewodniczący partii Konserwatywni Demokraci Słowacji (KDS).

Obecnie jest wykładowcą matematyki na Uniwersytecie Paneuropejskim w Bratysławie. Katolik. Szczęśliwy mąż i ojciec trójki dzieci.

Jego książka „Lwy nadchodzą“ została dotychczas wydana w językach słowackim, niemieckim i włoskim. Po jej lekturze papież Benedykt XVI napisał osobisty list do autora.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl